Деми Ловато

Википедия — ирекле энциклопедия мәғлүмәте
Перейти к навигации Перейти к поиску
Деми Ловато
ингл. Demi Lovato
Demi Lovato, Future Now 2016 (Cropped).jpg
Тыуғас бирелгән исеме:

ингл. Demetria Devonne Lovato[1]

Эшмәкәрлек төрө:

автор-исполнитель, актёр, ребёнок-актёр, гитарасы, пианист, композитор, участник телешоу

Тыуған көнө:

20 август 1992({{padleft:1992|4|0}}-{{padleft:8|2|0}}-{{padleft:20|2|0}}) (29 йәш)

Тыуған урыны:

Далласта (инг.)баш., Техас, АҠШ

Гражданлығы:

Америка Ҡушма Штаттары АҠШ

Автограф:

Demi Lovato Signature.svg

Сайт:

Рәсми сайт

Commons-logo.svg Деми Ловато Викимилектә

Деметрия Девонн «Деми» Ловато (ингл. Demetria Devonne «Demi» Lovato 20.8.1992) — американ актрисаһы, йырсы. «Дисней» компанияһының «Йәйге лагерҙа рок» һәм «Йәйге лагерҙа рок 2» фильмдарындағы Митчи Торрес ролен башҡаруы менән таныла. Шулай уҡ ул Дисней каналының «Санниға өмөт бирегеҙ» сериалында ҡатнаша. 2009 йылда Деми «Принцессаларны һаҡлау программаһы» фильмында төп ролдәрне башҡара. Тағын ул «Барни һәм дуҫтар» сериалында кескенә генә роль башҡара[2].

Йырсы буларак, Деми үзенең альбомын Don’t Forget 2008 йылдың 23 сентябрендә сынара[3]. Ул Billboard 200 рейтингында икенсе урын ала[4]. Беренсе атнада 89 000 күсерелмә сатыла. Аннан соң 473 000 пластинка. Үзенең интервьюһында Ловато альбомны 10 көн өсендә ясаулары турында әйтә[5]. 2009 йылдың 21 июлендә[6] икенсе альбом Here We Go Again сыға. Беренсе атнада 108 000 күсерелмә һатыла, был альбом исә Billboard 200 исемлегендә беренсе урын ала[7].

Биографияһы[үҙгәртергә | вики-тексты үҙгәртергә]

Деметрия Девонн Ловато 1992 йылдың 20 августыңда АҠШ-тың Техас штатындағы Даллас ҡалаһында тыуа. Атаһы — Патрик Ловато, әсәһе — Дианна Харт де ла Гарца.

Награды и номинации[үҙгәртергә | вики-тексты үҙгәртергә]

Төп мәҡәлә: Список наград и номинаций Деми Ловато[en][8]

Фильмография (рус.)
Год Русское название Оригинальное название Роль
2002—2004 с Барни и друзья Barney & Friends Анжела
2006 с Побег Prison Break Даниелла Картин
2007 с Просто Джордан (англ.) Just Jordan Николь
2007—2008 с Звон колокольчиков (англ.) As the Bell Rings Шарлотта Адамс
2008 тф Camp Rock: Музыкальные каникулы Camp Rock Митчи Торрес
2009 тф Программа защиты принцесс Princess Protection Program принцесса Розалинда / Рози
2010 с Анатомия страсти Grey's Anatomy Хейли Мэй
2010 тф Camp Rock 2: Отчётный концерт Camp Rock 2: The Final Jam Митчи Торрес
2009—2011 с Дайте Санни шанс Sonny with a Chance Санни Монро
2013—2014 с Хор Glee Дэни
2014 с Матадор Matador гостья на вечеринке
2015 с От заката до рассвета From Dusk till Dawn Майа
2016 тф Чарминг (англ.) Charming Ленор (голос)
2017 тф Смурфики: Затерянная деревня Sumrfs: The Lost Village Смурфетта (голос)
2020 ф Евровидение: История огненной саги Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga Катьяна

Дискография[үҙгәртергә | вики-тексты үҙгәртергә]

Төп мәҡәлә: Demi Lovato discography[9]

Иҫкәрмәләр[үҙгәртергә | вики-тексты үҙгәртергә]

Һылтанмалар[үҙгәртергә | вики-тексты үҙгәртергә]


Wikipedia-logo-ba.png Был тураһында тамамланмаған мәҡәлә. Һеҙ мәҡәләне төҙәтеп һәм тулыландырып Wikipedia-logo-v2.svg Википедия проектына ярҙам итә алаһығыҙ.